Montarea profilelor 


Pasul 1 lipirea

Se verifica daca suprafata este plana, se curata bine peretele cu apa pentru a indeparta praful si se asteapta sa se usuce peretele. Dupa ce peretele este curat se alege zona unde profilele vor fi montate, si se traseaza zona.

 Pentru a intinde adezivul  pe profile se va folosii o perie de tip pieptane, adezivul se va intinde doar pe spatele profilelor.

Cand se aplica profilul aceesta se va aplica de jos in sus si se apasa ferm pe el pana cand adezivul se va vedea pe partile laterale, surplusul se va indeparta.

Pentru a ne asigura ca profilele sunt montate drept putem folosi un dreptar.

Pentru a imbina doua profile este necesar sa indepartam putin din lateralele ploisitirenului pentru a avea loc adezivul.

Unelte necesare : pensula, laser, dreptar, ata de trasat, fir cu plumb, ruleta de masurat, fierastrau si instrument de taiere unghiular, spatula, ciocan.


Pasul 2 finisarea

Se indeparteaza surplusul de adeziv rezultat in urma monajului.

Golurile  dintre imbianarile  profilelor se incarca cu chit de reparatii si se netezesc cu ajutorul unei spatule pana se obtine o suprafata plana, dupa uscare se foloseste hartie abraziva foarte fina pentru netezire.

Dupa uscarea adezivului se foloseste silicon acrilic petru exterior la imbinari, iar excessul se indeparteaza cu un burete.

Materiale si unelte necesare : silicon, pistol de silicon, chit de reparatii, spaclu,, hartie abraziva, pensula, burete .


Pasul 3 vopsirea

Profilele se vopsesc doar cu nuanta lavabila de exterior.Vopseaua lavabila trebuie sa fie compatibila cu amorsa de exterior.

Incepem prin a aplica un strat de amorsa, dupa uscare se aplica si primul strat de vopsea(se recomanda sa fie 90% lavabila si 10% apa).Dupa ce aceasta sa uscat aplicam al doilea strat de vopsea nediluata.

Materiale si unelte necesare : amorsa, vopsea lavabila, pensula, trafalet cu rola, banda hartie protectie pentru constructii.